Всеукраїнський фінтех-виклик 2018: шлях до фінансової інклюзивності

1 березня 2018 року відбувся захід «Всеукраїнський ФінТех Виклик-2018: шлях до фінансової інклюзивності», на якому Проект USAID «Трансформація фінансового сектору», Національний банк України (НБУ) та Незалежна асоціація банків України (НАБУ) оголосили конкурс «ФінТех Виклик» – виклик фінтех-сектору щодо розробки технічних рішень для українських користувачів фінансових послуг.

Мета конкурсу  – відібрати до п’яти найкращих пропозицій з розробки інноваційних фінтех-рішень, які б поглиблювали знання громадян України про фінансові послуги, а також розширювали доступ до фінансових послуг, збільшували обсяг користування та підвищували якість фінансових послуг у всій країні. Загальний призовий фонд цього конкурсу складає 1,5 млн. гривень.

«ФінТех Виклик» розрахований на розробників та постачальників фінансових технологій, які мають розробити, провести демонстрацію, тестування та впровадження електронних рішень для вирішення проблем фінансової інклюзивності. Переможці будуть визначені у трьох категоріях:

• Виклик №1 – Фінансова грамотність: інструментарій для надання практичних знань громадянам України. Ідея полягає в тому, щоб розробити навчальну програму, яка змістовно та вчасно надаватиме інформацію з фінансових питань, щоб громадяни України могли звертатись за консультаціями з фінансових питань та отримувати їх у будь-який час через електронні канали.
  • Виклик №2 – Вирішення проблем: платформа для розгляду скарг споживачів. Мета цього виклику – створення цифрової прикладної програми для повідомлення банкам та фінансовим компаніям про скарги споживачів, здійснення контролю за розглядом скарг та інформування регуляторів про проблемні напрямки.
  • Виклик №3 – Відкрита категорія для сприяння фінансовій інклюзивності. В рамках цього виклику основну увагу буде приділено розробці прикладних програм, які сприятимуть досягненню більш широких цілей фінансової інклюзивності, які включають створення інструментарію для порівняння фінансових послуг, рейтингів, здійснення платежів, кредитування малого бізнесу та здійснення заощаджень.

Пропозиції прийматимуться до 5 квітня 2018 року. Журі визначить переможців на підставі поданих пропозицій та презентацій рішень фіналістами. Презентація пропозицій фіналістами попередньо запланована на 26 квітня 2018 року, після чого 27 квітня 2018 року буде проведено церемонію оголошення переможців.

Детальну інформацію про цей проект можна дізнатись за посиланням: http://www.gofintechua.info/