В Києві відбудеться другий “Форум із фінансової інклюзії. “Нікого за бортом”

12 червня в Києві в інноваційному парку UNIT.City відбудеться другий “Форум із фінансової інклюзії. “Нікого за бортом”. Організаторами події є Національний банк України, проект USAID “Трансформація фінансового сектору” та компанії Mastercard і Visa. На Форумі ми поговоримо про причини низького рівня користування фінансовими послугами в Україні, шляхи більшого залучення громадян у фінансові ринки та економічний ефект від цього.

Форум стане платформою для дискусії на тему доступності фінансових послуг в Україні, а також для обміну ідеями зі співробітництва держави, бізнесу і неурядових організацій та формування спільного бачення шляхів підвищення фінансової замученості українців.

Робота над підвищенням фінансової інклюзії та фінансової грамотності є довгостроковою та вимагає координації та взаємодії різних стейкхолдерів та партнерів. Тому до участі у Форумі запрошені керівники банків, представники державних інституцій і місцевих органів влади з усіх регіонів України, провідних ритейл-, діджитал-, страхових компаній та інших учасників фінансового ринку, а також викладачі закладів вищої освіти.

Під час Форуму до дискусії приєднаються не лише провідні гравці фінансового ринку України, але і міжнародні експерти з Австралії, Великої Британії, Індії, Кенії, Малайзії, Норвегії, Польщі, США, Туреччини, Ямайки. Зокрема, своїм досвідом під час Форуму поділяться:

—      Грета Булл, директор з питань фінансів, конкуренції та світової інноваційної практики Групи Світового банку, США,

—      Кеннеді Комба, директор з питань стратегії та політики фінансової інклюзії Альянсу задля фінансової інклюзії (AFI), Малайзія,

—      Павел Відявскі, віце-президент Cashless Poland та засновник FinTech Poland, Польща,

—      Ретідзо Старкі, керівник підрозділу зовнішніх зв’язків та освіти Банку Англії, Велика Британія.

Більше деталей про Форум: https://finclusion.bank.gov.ua/.