Позиція Української Асоціації платіжних систем з приводу підтримки НБУ та його голови Шевченка Кирила Євгеновича

Нещодавно стало відомо, що 9 співробітників Департаменту ліцензування, а також голова Департаменту фінансової стабільності Національного банку України подали заяви про звільнення. У коментарі регулятор заявляє, що Департамент ліцензування продовжуватиме роботу у штатному режимі, виконуючи покладені на нього завдання і функції щодо реєстрації та ліцензування банків, фінансових установ та інших юридичних осіб, здійснення ліцензійних, узгоджувальних та реєстраційних дій на платіжному ринку.

У зв’язку з цим Українська Асоціація платіжних систем висловлює свою підтримку Національному банку України і його голові Шевченку Кирилу Євгеновичу та виступає за стабільну роботу Департаменту ліцензування й інших департаментів. Ми закликаємо всіх учасників фінансового ринку до виваженої позиції задля збереження досягнутих за останні роки результатів.

«Одною з головних ознак будь-якої зрілої фінансової системи є незалежність від суб’єктивних рішень і забезпечення професійної роботи при переході повноважень. За останні роки у Національному банку України були налагоджені процеси, які забезпечують колегіальний підхід при ухваленні рішень та мінімізують сторонній вплив на його операційну діяльність. UAPS виступає на максимальну стабільність Національного банку і конструктивний діалог між регулятором та ринком, який став основою інтенсивного розвитку галузі»
Президент UAPS Галина Хейло.