Позиція UAPS щодо можливого призначення Якова Смолія на пост голови НБУ

Вчора, 18 січня 2018 року, Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України проект постанови із пропозицією призначити Якова Смолія головою Національного банку України, який, на даний час, виконує обов’язки голови держрегулятора. Про це йдеться у проекті постанови №7501,ознайомитися з яким Ви можете за даним посиланням.

Українська асоціація платіжних систем “UAPS” підтримує дану ініціативу уряду, яка спрямована на подальшу стабілізацію валютного ринку та фінансової сфери зокрема. І стабільна лінія керівництва державного регулятора, яким виступає Нацбанк України, є ключовою у цьому питанні.

Національний банк України у 2018 році повинен завершити формування керівництва, а тому пропозиція затвердження нового голови НБУ – логічний і необхідний крок з боку Президента. Українська Асоціація платіжних систем “UAPS” впевнена, що новий очільник Національного банку продовжить політику з впорядкування ринку платіжних систем, що особливо актуально для небанківських фінансових установ, які є учасниками UAPS, а тому Асоціація планує активно взаємодіяти з регулятором у важливих для ринкупитаннях.