Оприлюднено перелік закладів із навчання осіб, які провадять діяльність на ринках фінансових послуг

Національний банк України в якості регулятора ринку небанківських фінансових послуг уклав договори про співробітництво з навчальними закладами. Ці заклади проводять навчання та приймають іспити для осіб, які здійснюють діяльність на ринках фінансових послуг.

До ухвалення Національним банком нової нормативно-правової бази продовжують діяти чинні нормативно-правові акти Нацкомфінпослуг. Зокрема, це стосується тих, які регулюють реєстрацію й авторизацію учасників небанківського фінансового сектору. Відповідно, перелік документів, вимоги та інші процедури щодо осіб, які провадять діяльність на ринках фінансових послуг, залишатимуться незмінними.

Як і раніше, підтвердженням відповідності професійним вимогам особи, яка провадить діяльність на ринках фінансових послуг, залишається кваліфікаційне свідоцтво або сертифікат (для тимчасових адміністраторів), видані вищими навчальними закладами, з якими регулятор небанківських фінустанов має укладені договори.

Кваліфікаційні свідоцтва та сертифікати, видані до 1 липня 2020 року вишами, з якими Нацкомфінпослуг мав відповідні договори, залишаються чинними. Водночас отримати кваліфікаційне свідоцтво або сертифікат з 1 липня 2020 року можна в навчальних закладах, з якими Національний банк уклав договори про співробітництво з проведення навчання, підвищення кваліфікації та складання іспитів для осіб, які здійснюють діяльність на ринках фінансових послуг.

Станом на 1 липня 2020 року до переліку цих навчальних закладів належать:

  • Державний вищий навчальний заклад “Університет банківської справи”;
  • Одеський національний економічний університет;
  • Національний університет біоресурсів і природокористування України;
  • ТОВ “Інститут післядипломної освіти та бізнесу”;
  • ПрАТ “ВНЗ “Київський міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації”;
  • ПВНЗ “Міжнародний інститут бізнесу”;