Нацкомфінпослуг пропонує зміни до Положення про застосування заходів впливу за порушення законодавства про фінансові послуги

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, повідомила про оприлюднення проекту розпорядження «Про затвердження Змін до Положення про застосування Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, заходів впливу за порушення законодавства про фінансові послуги».

Запропоновані зміни передбачають:

1) Приведення у відповідність до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», зокрема виключення у Нацкомфінпослуг повноважень з тимчасового зупинення або анулювання ліцензії на право здійснення діяльності з надання фінансових послуг.

2) Удосконалення  порядку застосування заходу впливу у вигляді затвердження плану відновлення фінансової стабільності фінансової установи.

3) Врегулювання питання правового статусу фінансових установ, які знаходяться в населених пунктах, включених до переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, які затверджуються Кабінетом Міністрів України, або в населених пунктах тимчасово окупованої території України.

З проектом розпорядження можна ознайомитися за посиланням.

Коментарі та зауваження до проекту розпорядження просимо не пізніше 03.04.2019 року надіслати на електрону адресу Асоціації – [email protected].