Національний банк долучився до Мережі для озеленення фінансової системи

НБУ набув членства у Мережі для озеленення фінансової системи (Network For Greening The Financial System, NGFS).

Це спільнота, яка об’єднує центральні банки та наглядові органи різних країн світу.

Її мета – обмін досвідом та розширення досліджень у напрямку екологізації (озеленення) фінансової системи.

Сьогодні проблеми збереження екології турбують усіх сучасних фінансових регуляторів. З огляду на значний вплив фінансового ринку на усі галузі господарства, центральні банки прагнуть виступати лідерами у впровадженні прогресивних підходів та на своєму рівні сприяти поліпшенню екологічного стану.

Саме тому і Національний банк України визначив для себе впровадження регуляторних практик, спрямованих на значне зменшення екологічних та соціальних ризиків для економічної системи, одним з актуальних завдань на нинішньому етапі. Членство у Мережі дасть можливість Національному банку обмінюватися досвідом та дослідженнями за напрямком екологізації (озеленення) фінансової системи з регуляторами, що вже досягли значного прогресу у цьому питанні.

Участь у засіданнях робочих груп сприятиме посиленню уваги до проблем озеленення фінансової системи як у рамках інституції, так і з боку інших учасників фінансового ринку України. “Ми вважаємо, що значний суспільний інтерес до діяльності Національного банку – перевага, яку ми маємо використовувати для просування ідей збереження екології.

Сучасність вимагає від нас дбайливого ставлення до навколишнього середовища та комплексного підходу до впровадження принципів екологічності й соціальної відповідальності у фінансовій системі. Чим більш скоординованими будуть дії міжнародного співтовариства центральних банків, тим швидше ці питання впроваджуватимуться у регуляторну практику як їхні невід’ємні елементи”, – зауважив Володимир Кучин, начальник Управління європейської інтеграції та міжнародних програм Національного банку.