Лондон може втратити першість у рейтингу фінансових центрів світу: які міста наздоганяють

Лондон розділив перше місце у рейтингу провідних фінансових центрів світу з Нью-Йорком. Про це повідомляється у звіті, опублікованому City of London Corporation, пише Bloomberg.

Дослідження, яке порівнює конкурентоспроможність фінансових центрів за 95 показниками, виявило, що інші центри, такі як Франкфурт і Париж, також підвищували свою привабливість швидшими темпами, ніж Лондон, чия оцінка зросла лише на один пункт.

“Наша конкурентна перевага під загрозою, — сказав Кріс Гейворд, голова правління City of London Corp. — Нам потрібен довгостроковий план стимулювання зростання у секторі фінансових і професійних послуг”.

У звіті зазначається, що все менше компаній приймають рішення реєструватися в Лондоні, а існуючі фірми виходять з його фондової біржі, незважаючи на зміни правил. Зокрема минулого тижня Oxford Nanopore Technologies Plc приєдналася до інших вітчизняних фірм, які прагнуть вийти на іноземну біржу.

City of London Corporation закликала уряд дослідити, як переконати швидкозростаючі галузі “почати діяльність, залишитися і масштабуватися у Великій Британії”. Ще одним пріоритетом є забезпечення того, щоб країна продовжувала залучати іноземні таланти, оскільки іноземні працівники наразі складають 40% робочої сили в компаніях.