Вакарчук закликав Ізраїль посилити підтримку України у боротьбі з агресором

Український співак, фронтмен гурту Океан Ельзи, та екс-депутат Верховної Ради України Святослав Вакарчук висловив сподівання, що Ізраїль збільшить підтримку України у протистоянні російській повномасштабній агресії та діятиме рішучіше і сильніше, ніж зараз.

Про це Вакарчук заявив у ході виступу на Польсько-Україно-Ізраїльському Технічному саміті 2022, глобальним партнером якого є Українська асоціація платіжних систем (УАПС).

“Я хочу висловити велику подяку ізраїльтянам. Ми бачимо людей з різних країн, які нас підтримують. І ізраїльтяни також підтримують Україну. Ми бачимо українські прапори в Ізраїлі, тобто є багато зв’язків. Коли ми повертаємося до Ізраїля, до Тель-авіву, ми бачимо цю підтримку, ми чуємо цю підтримку. Я вважаю що настане час, коли Ізраїль буде діяти рішучіше і сильніше, ніж зараз. Я не політик, щоб обговорювати політичні питання включно з геополітичним справами. Я думаю, що одна з найбільш демократичних держав і одна з найбільш вільних країн, якою є Ізраїль, рано чи пізно зрозуміє наскільки важка зараз ситуація в Україні і наскільки сильно ми боремося за демократію”.

Святослав Вакарчук

Український співак, композитор

Святослав Вакарчук наголосив, що війна рф проти України – це глобальна проблема, а не лише проблема українсько-російських відносин.

“Наше завдання сьогодні, завдання України – переконати усі держави Європи, що це не лише Україна, це стосується не тільки українсько-російських відносин. Це набагато ширше питання 21 століття. Коли у 21 столітті якась одна держава нападає і окупує території іншої незалежної держави, іншого незалежного народу. Це колоніальний підхід,  колоніалізм який розширюється. Тому чим коротше буде війна, тим швидше до нас прийде мир”

Святослав Вакарчук

Український співак, композитор