УАПС подала офіційне звернення до Комітету Верховної Ради України щодо Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»

17 лютого 2022 року Українська асоціація платіжних систем отримала офіційне роз’яснення Закону України №265/95-ВР “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”. Детальний опис положень Закону надала Державна податкова служба України.

«В Асоціацію надходять численні звернення від її учасників, платіжних організацій та учасників платіжних систем, які здійснюють свою діяльність відповідно до узгоджених Національним банком України правил за операціями переказу коштів на користь суб’єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців). Наша роль як Асоціації полягає в точному роз’ясненні положень Закону, а також у наданні рекомендацій щодо подальшої діяльності», – прокоментувала Президент УАПС Галина Хейло.

Серед основних питань Комітету варто відзначити пункти з РРО та ПРРО, а також питання щодо різниці між належністю сервісів переказу коштів банкам, небанківській фінансовій установі, оператору поштового зв’язку або комерційному агенту банку. Відповідь, яку УАПС отримала від офіційного представника ДПС України, дала повне та чітке роз’яснення. Зворотний зв’язок із цих питань отримав кожен член Української асоціації платіжних систем.

Нагадаємо, що наприкінці грудня президент UAPS Галина Хейло стала гостею американської авторської програми “U nas v Americe”. В інтерв’ю Арі Кагану президент UAPS розповіла про історію Асоціації, перспективи взаємин української та американської банківських та платіжних систем, а також про процес реформування в Україні.

23.02.2022_ДПС_використання РРО

Лист_Асоціація_УАПС_до_Комітету_ВРУ_щодо_застосування_РРО_при_готівкових

Лист_Асоціація_УАПС_до_Комітету_ВРУ_щодо_застосування_РРО_при_безготівкових