Представники UAPS взяли участь у конференції FinRetail 2017

01.12.2017 року відбулась конференція FinRetail 2017, на якій були присутні представники УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ПЛАТІЖНИХ СИСТЕМ. Організатором стала компанія Bank Online, що традиційно проводить профільні заходи для учасників українського ринку платежів усіх сфер.

Ключова ідея конференції FinRetail 2017 – «об’єднати у просторі і часі винахідливих, амбітних, прогресивних людей, що розвивають фінансові продукти і сервіси». Експертну думку висловлювали далеко не всі учасники ринку, а тези доповідей стосувалися переважно методів роботи з клієнтом, а також тому, як можна підвищити ефективність роботи з клієнтом у розрахунках із застосуванням кредитних коштів банку.

Саме тому основними темами конференції були технології для роздрібного банкінгу, нові бізнес-моделі та гравці в фінансовому рітейлі, інтеграція оффлайн та онлайн, огляд та тренди ринку мікрокредитування, а також технології та оптимізація бізнес-процесів мікрокредитування.

Серед доповідей спікерів ми можемо виділити презентацію заступника Голови правління «Укргазбанку» Інни Тютюн про особливості Online інтеграції АБС із платіжними системами, доповідь «Online-ідентифікація з врахуванням AML та операційних ризиків» від Ольги Гулькової з TBI, а також брифінг Любові Слободенюк про перспективи директиви PSD2 в Україні.

Перша доповідь є надзвичайно актуальною на фоні зростання ролі фінансових компаній-членів платіжних систем на тлі зменшення кількості банків, друга продовжує дискусію щодо безпеки платежів, а розуміння суті директиви PSD2, викладена у третій презентації, а також її жорсткого контролю розвитку фінансової галузі, що є принципово важливим для роботи у 2018 році.

Дякуємо BankOnline за організацію чудового заходу!