Післявоєнна реконструкція України буде важчим випробуванням, ніж війна – Офіс президента

Відновлення та розбудова України після війни з рф буде набагато важчим викликом, ніж сама війна, заявив радник Офісу президента України Олексій Арестович на Польсько-Україно-Ізраїльському Технічному саміті 2022, глобальним партнером якого стала Українська асоціація платіжних систем (УАПС).

“В Україні післявоєнна реконструкція буде набагато важчим випробуванням, ніж війна. На жаль, Україна не мала досвіду державотворення – 31 рік вона спала в певному сенсі, крім останніх 8 років. Ми мали іллюзію, що на нас ніхто ніколи не нападе і завжди буде мир. Але не так сталося, як гадалося. І нам треба дуже прискореними темпами перебудувати всю систему державності. Не тому, що вона була погана, а тому що вона не була розрахована на виклики, перед якими ми постали, виклики фізичного знищення народу і держави. І нам потрібно зробити величезний цивілізаційний крок. Ця робота буде стосуватись кожного громадянина, кожного механізму, кожної організації,  які мають працювати на забезпечення фізичної безпеки.”

Олексій Арестович

радник Офісу президента України

Нагадаємо, Польсько-Україно-Ізраїльський Технічний саміт 2022 (Polish Ukrainian Israeli Tech Summit 2022) пройшов 14 грудня у Варшаві. Глобальним партнером івенту виступила Українська асоціація платіжних систем (УАПС).