Обговорення проєкту Закону України «Про фінансові послуги та діяльність з надання фінансових послуг»

03 квітня в межах громадського обговорення Національний банк провів первинне онлайн обговорення проекту нового базового Закону «Про фінансові послуги та діяльність з надання фінансових послуг» з представниками профільних асоціацій, банківської та фінансової спільноти, в якій прийняла участь Президент Асоціації «УАПС» Мурашко Антоніна.

Протягом обговорення Національний банк додатково до опублікованого тексту проєкту Закону «Про фінансові послуги та діяльність з надання фінансових послуг» провів невелику презентацію свого бачення.

Нагадуємо, що 26 березня 2020 року Національний банк розпочав громадське обговорення пропозицій до проєкту закону «Про фінансові послуги та діяльність з надання фінансових послуг».

Цей документ стане першим з низки проєктів законів, які будуть  підготовлені та подані до Верховної Ради для вдосконалення законодавства щодо ринків небанківських фінансових послуг (НФП). Їхнє ухвалення дасть змогу учасникам ринку отримати якісно нові правила діяльності, завдяки яким розширяться їхні можливості функціонування, окресляться подальші перспективи розвитку та покращаться регулювання і нагляд за ними.

Для систематизації інформації для надання її до Національного Банку України, коментарі та зауваження до проєкту Закону України «Про фінансові послуги та діяльність з надання фінансових послуг» надіслати не пізніше 22.04.2020 року на електрону адресу Асоціації «УАПС» – [email protected]  у форматі таблиці «Норма проєкту Закону України «Про фінансові послуги та діяльність з надання фінансових послуг» – Пропозиція/Зауваження – Обґрунтування».

Для зручності учасників Асоціація «УАПС» надсилає Проєкт Закону України «Про фінансові послуги та діяльність з надання фінансових послуг» у зручному форматі у вкладці.

Асоціація «УАПС» закликає учасників ринку долучитись до обговорення даного Проєкту Закону України «Про фінансові послуги та діяльність з надання фінансових послуг».