НБУ ПРЕЗЕНТУВАВ КОНЦЕПЦІЮ ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ ПОЛОЖЕНЬ ДИРЕКТИВИ PSD2

23 липня 2019 року в Національному банку відбулась презентація концепції змін до законодавства України, пов’язаних з імплементацією положень Директиви (ЄС) 2015/2366 Європейського Парламенту та Ради від 25 листопада 2015 року про платіжні послуги на внутрішньому ринку (зокрема, підготовки нового закону щодо платіжних послуг в Україні на заміну Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні»), на якій була присутня президент Асоціації UAPS.

Як зазначалось Національним банком раніше, регулятор має намір гармонізувати з європейським національне платіжне законодавство відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, йдеться про старт процесу імплементації норм європейської директиви PSD2 (щодо Open Banking) у національному законодавстві, що посилить конкуренцію на фінансовому ринку та сприятиме інноваційному розвитку вітчизняного платіжного ринку.

На зустрічі Національним банком була надана дорожня карта процесу змін платіжного законодавства. Так, впровадження Open API, впровадження стандарту SCA&CSC та впровадження обмежень щодо IRF планується до 2022 року.

Про додаткові заходи, які планує запровадити НБУ, при реформуванні ринку платежів та переказу коштів, ми повідомляли раніше.