НБУ перевірив роботу небанківських фінансових установ

Національний банк України на своєму офіційному сайті повідомив, що у I кварталі 2018 року проводив перевірки структурних підрозділів небанківських фінансових установ (НФУ) з питань дотримання порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій.

Перевірки здійснювались у Києві, а також в Одеській, Харківській, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Волинській, Хмельницькій, Рівненській, Чернівецькій, Вінницькій, Херсонській та Полтавській областях України.

Під час проведення перевірок легальних пунктів з обміну валют уповноваженими працівниками Національного банку у I кварталі поточного року виявлено 11 пунктів обміну валют, які нелегально працювали у м. Києві, Закарпатській, Харківській, Львівській та Рівненській областях.

Інформацію про нелегальні обмінні пункти Національний банк надіслав до правоохоронних органів.

Дані про виявлені нелегальні обмінні пункти з відповідними фото можна ознайомитися за посиланням.

Детальну інформацію про видані Національним банком генеральні ліцензії небанківським фінансовим установам можна знайти тут.

Крім того, відповідно до постанови Правління НБУ від 01.07.2016 року № 962 діє Реєстр приміщень, які здійснюють ліцензовану діяльність з обміну валют або надання інших фінансових послуг з використанням готівки в національній та іноземній валютах.