Нацкомфінпослуг запропонував зміни до механізму подання звітності фінансовими компаніями

Нацкомфінпослуг оприлюднила  на своєму сайті проєкт розпорядження «Про затвердження Змін до до Порядку надання звітності фінансовими компаніями, фінансовими установами – юридичними особами публічного права, довірчими товариствами, а також юридичними особами – суб’єктами господарювання, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами, але мають визначену законами та нормативно-правовими актами Держфінпослуг або Нацкомфінпослуг можливість надавати послуги з фінансового лізингу» (далі – Проєкт).

Проєктом пропонується внести зміни до Порядку надання звітності, затвердженого розпорядженням Нацкомфінпослуг від 26 вересня 2017 року № 3840 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції 24 жовтня 2017 року за № 1294/31162.

Зокрема, передбачається, що фінансові компанії, фінансові установи – юридичні особи публічного права та довірчі товариства подаватимуть фінансову звітність до Нацкомфінпослуг відповідно до порядку, визначеного Порядком подання фінансової звітності, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2000 року №419.

Ознайомитися з текстом змін можна за посиланням.

Асоціація закликає учасників ринку долучитись до обговорення даного Проєкту. Коментарі та зауваження до Проєкту просимо надати не пізніше 27.01.2020 року надіслати на електрону адресу Асоціації – [email protected].