28 січня «Міжнародна платіжна асоціація» провела термінову зустріч із керівництвом НБУ та головою Комітету Верховної Ради стосовно питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим

«Міжнародна платіжна асоціація»(раніше УАПС), 28 січня провела термінову зустріч із керівництвом НБУ та головою Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим.

Невідкладність зустрічі з учасниками платіжного ринку пов’язана з питанням необхідності подовження терміну переліцензування небанківських фінансових установ. Нагадаємо, що 1 лютого 2023 року закінчується встановлений термін переліцензування.

В той самий час, Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України, (який передбачає 3-х місячне подовження терміну переліцензування), реєстраційний номер законопроекту 4366 від 12.11.2020 ще досі перебуває на підписі у Президента України.

Представники Національного банку України: Заступник Голови Правління Олексій Шабан та директор департаменту ліцензування Михайло Федоренко, наголосили на тому, що регулятор зробить все можливе, аби забезпечити умови для роботи небанківських фінансових установ, якщо законопроект не набуде чинності до 1 лютого 2023 року, тому ринок буде функціонувати. Колапсу фінтех сфери не допустять.

Ще однією позитивною новиною є те, що Данило Гетманцев підтвердив, що на даний момент впроваджуються всі можливі заходи, щоб Президент як умога швидше підписав даний законопроект. Більше того, всі необхідні для підписання нормативно-правового акти резолюції вже зібрані. Всі зацікавлені в безперебійній роботі платіжного ринку.