«Спортивний покер» визнано видом спорту в Україні

16.08.2018 року Міністерством молоді та спорту України прийняло Наказ «Про визнання, відмову у визнанні та внесення змін до Реєстру визнаних видів спорту в Україні» № 3780.

Згідно даного Наказу «Спортивний покер» визнано видом спорту в Україні, у зв’язку з чим Реєстр визнаних видів спорту в Україні було доповнено новим пунктом «ІІ. 119 «Спортивний покер».

Таким чином, назва такого виду спорту, як «Спортивний покер» включена до Реєстру визнаних видів спорту в Україні, а від так «Спортивний покер» являється визнаним видом спорту в Україні.

«Спортивний покер» – це інтелектуальна спортивна гра (не азартна гра), у якій гравці змагаються між собою за затвердженими в установленому порядком правилами, у вмінні, майстерності прораховувати різноманітні вірогідності та шанси збору виграшної комбінації, оцінювати тактику та стратегію гри противника.

«Спортивний покер» не є азартною грою, адже не передбачає сплату гравцем коштів як обов’язкову умову участі в грі, а також отримання виграшу/призу у будь-якому вигляді залежно від випадковості.