Обговорення проєкту Закону України «Про віртуальні активи»

Мінцифри винесло проєкт профільного Закону «Про віртуальні активи» на громадське обговорення. Він був підготовлений спільно з профільною робочою групою.

У складі робочої групи – представники понад 20 державних та недержавних організацій, що потенційно мають вплив на ринок ВА. Серед них – Міністерство фінансів, Національний банк України,  Державна податкова служба, Державна служба фінансового моніторингу та інші. Долучилась до робочої групи – Президент UAPS Мурашко Антоніна.

Основні моменти законопроєкту:

• правовий статус ВА, який дозволяє врегулювати порядок встановлення прав осіб на такі активи, їх використання та обіг на ринку України;
  • коло суб’єктів, учасників ринку, діяльність яких підлягає державній реєстрації;
  • правила емісії ВА, передбачена можливість здійснення як публічної, так і приватної пропозиції ВА;
  • регулятор ринку ВА, а також обсяг його повноважень та функцій, зокрема, здійснення контролю та нагляду за дотриманням законодавства у сфері обігу ВА;
  • відповідальність за порушення правил ведення діяльності визначеними учасниками ринку ВА.

З текстом законопроєкту можна ознайомитися за посиланням.

Зважаючи на цей факт, Асоціація  закликає учасників ринку долучитись до обговорення даного проєкту Закону України «Про віртуальні активи».

Для систематизації інформації для надання її до Мінцифри, коментарі та зауваження до проєкту Закону України «Про віртуальні активи» надіслати не пізніше 02.06.2020 року на електрону адресу Асоціації – [email protected]  у форматі таблиці «Норма проєкту Закону України «Про віртуальні активи» – Пропозиція/Зауваження – Обґрунтування».