НПС “ПРОСТІР” та UnionPay International уклали договір про емісію кобейджингових карток

Національна платіжна система “Український платіжний ПРОСТІР” (далі – НПС “ПРОСТІР”) та UnionPay International, найбільша міжнародна платіжна система у світі за кількістю емітованих платіжних карток, уклали договір про емісію кобейджингових карток. Відповідний документ в Пекіні підписали Голова Національного банку України Яків Смолій та генеральний директор UnionPay International ЦайЦзяньбо.

У листопаді цього року UnionPay International вийшла на український ринок та стала четвертою в Україні міжнародною картковою платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент.

Завдяки широкій глобальній мережі приймання карток UnionPay, користувачі кобейджингових карток під брендами ПРОСТІР та UnionPay отримають можливість оплачувати товари і послуги, а також знімати кошти в банкоматах не лише в Україні, а й практично в усьому світі.

Це перший кобейджинговий проект в історії української національної платіжної системи. Угода не передбачає будь-яких фінансових зобов’язань сторін, а її метою є партнерський розвиток продуктів обох платіжних систем. Емісія кобейджингових карток ПРОСТІР та UnionPay розпочнеться після досягнення безпосередніх домовленостей із зацікавленими банками-емітентами.

Національний банк упевнений, що старт роботи UnionPay International в Україні посилить конкуренцію і якість фінансових послуг, сприятиме розвитку інноваційних технологій на платіжному ринку, а також інвестиціям в економіку країни.

Джерело