Члени української асоціації платіжних систем стали ціллю для незаконного тиску з боку Бюро економічної безпеки України

У серпні 2022 року новостворене Бюро економічної безпеки України розпочало безпідставні та необґрунтовані дії, спрямовані на збір інформації про діяльність учасників Української асоціації платіжних систем. Більш того, запит включає аналіз фінансової діяльності компаній-учасниць за досить тривалий проміжок часу. За наявною інформацією, Бюро економічної безпеки України надіслало запит до обслуговуючих банків, що є учасниками Асоціації, з метою отримання доступу до інформації, яка містить банківську таємницю про рух коштів за рахунками небанківського фінансового сектору.

Українська асоціації платіжних систем вважає вказані дії незаконними, а також безпідставними у рамках завдань та повноважень Бюро економічної безпеки України. У зв’язку з цим, наявні факти безпідставного опосередкованого втручання у господарську діяльність безлічі фінансових установ можна розцінювати як тиск на представників фінансової сфери. Саме тому Президент УАПС Галина Хейло надіслала офіційне прохання Голові ВРУ Руслану Стефанчуку, Президенту, офісу Президента, Прем’єру, та Бізнес Омбудсмену про розгляд цієї справи на найвищому рівні.

Текст звернення надаємо нижче.

Верховна рада

Президенту