Categories: Новини

Українська Асоціація платіжних систем провела робочу зустріч з директором Євразійського центру Atlantic Council Джоном Гербстом

15 вересня в готелі Fairmont пройшла зустріч директора Євразійського центру імені Діну Патричі при Atlantic Council Джона Хербста та учасників Української Асоціації платіжних систем. Члени асоціації отримали унікальну можливість задати питання 5-ому Надзвичайному і повноважному послу США в Україні, а також обговорити питання, що цікавлять україно-американських відносин. Під час спілкування обговорили теми стратегічної співпраці США і України, політики Президента Байдена, візиту Президента Зеленського в США і багато іншого.

“Ми організували зустріч з Джоном Гербстом для всіх учасників UAPS, щоб почути незалежну думку щодо трансформації України як з боку політичного устрою, так і великого ринку. Продуктивна комунікація з містером Гербстом дозволяє оцінити важливі події в Україні під новим кутом, який ми не бачимо, працюючи виключно на українському ринку. Бувають моменти, коли потрібно почути думку з боку, щоб по-новому поглянути і на свій бізнес, і розвиток держави, в якому живемо “, – прокоментувала президент UAPS Галина Хейло.

Джон Гербст також відзначив, що США бачить зміни, які відбулися в Україні за останні роки. Однак темп впровадження цих змін необхідно збільшувати. США розглядає Україну як свого стратегічного партнера, але наша країна мусить дотримуватися умов співпраці.

“Джон Гербст зазначив великі зміни в Україні. Відрадно, що на гребені інновацій в нашій країні знаходяться fintech-компанії. Україна вже зараз майже досягла рівня розвинених фінансових ринків на кшталт Великобританії. При цьому ми обігнали за цим показником багато країн Євросоюзу. Ще в минулому році загальна кількість всіх безготівкових платежів за картками Mastercard в нашій країні становило 51%, а вже сьогодні досягнуто рівня 72%. Онлайн-оплати виросли на 45%. а 46% безконтактних оплат в Україні вже зараз проходить через NFC-пристрої. Ринок продовжує зростати, тому в майбутнє ми дивимося з оптимізмом “, – підкреслила СЕО fintech-компанії LeoGaming, член Наглядової ради UAPS Олена Шевцова.

Нагадаємо, 9 серпня в готелі Hilton Kyiv відбулася перша конференція Української Асоціації платіжних систем – UAPS Conference 2021. Її спікерами, крім Джона Хербста, були третій президент України і глава Наглядової ради МПС LEO Віктор Ющенко, посол України в США Оксана Маркарова, президент US- Ukrainian Business Council Морган Вільямс, а також заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров.

На даний момент в UAPS входить 20 учасників, серед яких найбільші фінансові компанії України ФК “Система” (бренд Sistema), ФК “Леогеймінг Пий” (бренд LeoGaming), ФК “Свіфт Гарант” (бренд City24), а також український транзакційний банк IBOX BANK.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

«‎Тиск на бізнес під час війни – це постріл собі у ногу»‎: голова МПА Галина Хейло

До бізнесу потрібно ставитись не як до гусаків, яких треба общипувати, а як до курей,…

8 місяців ago

Поповнення карток готівкою через термінали з 1 серпня потребуватиме телефону – НБУ

З 1 серпня внесення готівки через термінали вимагатиме від платника ввести номер мобільного телефону. Такі…

1 рік ago

Президент Міжнародної Платіжної Асоціації долучилась до Україно-польського економічного форуму

Президент Асоціації GPA Галина Хейло була запрошена на зустріч українського та польського бізнесу, в якій…

1 рік ago

Польща продовжила дію валютної угоди із НБУ

Центральні банки України та Польщі ще на рік продовжили дію угоди про можливість валютної підтримки…

1 рік ago

В Україні легалізували розрахунки електронними грошима

З 1 квітня 2023 року набув чинності законопроєкт №4366, який передбачає легалізацію в Україні розрахунків…

1 рік ago

Власники Android-пристроїв під загрозою: вірус Nexus атакує програми для онлайн-банкінгу

Троян маскується під легальні сервіси та портали, що свідчить про високий рівень його небезпеки У…

1 рік ago