Categories: Новини

Чого Україна може навчитись в Ізраїля: ізраїльський посол назвав 5 пунктів

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський заявив, що якщо Україна хоче стати «‎новим Ізраїлем», то має почерпнути у цієї країни п’ять важливих практик. Це ставити демократію на перше місце, розраховувати лише на себе, розвивати технології та інновації, а також ефективно боротись із корупцією та підтримувати сильні зв’язки із діаспорою.

Про це Бродський сказав на Польсько-Україно-Ізраїльському Технічному саміті 2022, глобальним партнером якого є Українська асоціація платіжних систем (УАПС).

“На початку 2022 року, ще перед повномасштабною війною президент Зеленський декларував, що Україна стане новим Ізраїлем, але за власним стилем, таким собі великим Ізраїлем. Але що це може означати? Яку практику буде запроваджено в Україні? Які ноу-хау, які технології? Що має вплинути на те, що Україна має стати своєрідним Ізраїлем, країною добробуту, незалежно від небезпеки, яка її оточує. На інтерв’ю мене часто питали, які мої рекомендації і поради Україні, щоб втілити ізраїльську практику? Чого можна навчитись від Ізраїля? Це п’ять пунктів. По-перше, Democracy first (демократія на першому місці), незалежно від війни, незалежно від небезпеки, від загрози, від ризиків. Ізраїль є країною демократії. Одне із найбільших досягнень Ізраїля за останні роки – є те, що ми є зразком демократії, незалежно від обставин. Друга річ – ми розраховуємо лише на себе. Ізраїльська доктрина безпеки базується на тому, що Ізраїль буде взмозі сам захистити себе, користуючись власними ресурсами. Україна повинна навчитись дбати про себе у питаннях безпеки. Щоб можна було цього досягнути, Україна має забезпечити сучасну індустрію безпеки та потужні розвідувальні можливості. Третє – технологічний розвиток та інновації. Технологічні навчальні курси для армії впливають також на якість цивільного сектору. В Україні є багато висококласних фахівців ІТ, багато із них працюють в українських компаніях. І перенесення технологій із військового сектора у цивільний і навпаки може стати каталізатором розвитку. По-четверте, боротьба із корупцією. Без безкомпромісної боротьби із корупцією жодні зусилля з відновлення України не будуть успішними. Український уряд мусить здійснити кроки для реформування системи юстиції, системи правосуддя. П’ята річ, підтримка сильних зв’язків із діаспорою. В історії Ізраїля діаспора завжди відігравала величезну роль, тому що вона підтримувала наше зростання та безпеку, і економічний розвиток. Ми підтримуємо нашу діаспору і Україна теж має користуватись цим величезним потенціалом.”

 Михайло Бродський
                Посол Ізраїлю в Україні

Посол Ізраїлю в Україні зазначив, що російська агресія в Україні призвела до величезних руйнацій та знищень. Зокрема, знищення інфраструктури, загибель тисяч цивільних громадян, мільйони стали біженцями і мільйони людей, які отримали психологічну травму. Тому відновлення України після війни є величезним шансом, щоб відбудувати країну на абсолютно нових засадах, щоб зробити її безпечною та країною добробуту, заявив Бродський.

Нагадаємо, Польсько-Україно-Ізраїльський Технічний саміт 2022 (Polish Ukrainian Israeli Tech Summit 2022) пройшов 14 грудня у Варшаві. Глобальним партнером івенту виступила Українська асоціація платіжних систем (УАПС).

Olga

Share
Published by
Olga

Recent Posts

«‎Тиск на бізнес під час війни – це постріл собі у ногу»‎: голова МПА Галина Хейло

До бізнесу потрібно ставитись не як до гусаків, яких треба общипувати, а як до курей,…

8 місяців ago

Поповнення карток готівкою через термінали з 1 серпня потребуватиме телефону – НБУ

З 1 серпня внесення готівки через термінали вимагатиме від платника ввести номер мобільного телефону. Такі…

1 рік ago

Президент Міжнародної Платіжної Асоціації долучилась до Україно-польського економічного форуму

Президент Асоціації GPA Галина Хейло була запрошена на зустріч українського та польського бізнесу, в якій…

1 рік ago

Польща продовжила дію валютної угоди із НБУ

Центральні банки України та Польщі ще на рік продовжили дію угоди про можливість валютної підтримки…

1 рік ago

В Україні легалізували розрахунки електронними грошима

З 1 квітня 2023 року набув чинності законопроєкт №4366, який передбачає легалізацію в Україні розрахунків…

1 рік ago

Власники Android-пристроїв під загрозою: вірус Nexus атакує програми для онлайн-банкінгу

Троян маскується під легальні сервіси та портали, що свідчить про високий рівень його небезпеки У…

1 рік ago