Олександр Яблунівський – новий директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ

 

Національний банк України обрав директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку. Вчора на цю посаду призначено Олександра Яблунівського. Про це повідомляється у відповідному наказі НБУ.

“Національний банк ставить перед собою амбітну ціль – побудувати в Україні Cashless economy, та послідовно проводить політику, спрямовану на збільшення частки безготівкових розрахунків шляхом скорочення готівкового обігу та впровадження безготівкових розрахунків. Запровадження безготівкових розрахунків є пріоритетом для Національного банку України та одним із основних стратегічних напрямів розвитку банківської системи України. Відповідальність, відмінні ділові якості та вагомий досвід нового керівника Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку будуть корисними для досягнення цієї мети регулятора. Олександр Яблунівський багато років пропрацював на ринку платіжних послуг, розуміє його специфіку, добре знається на новітніх технологіях та методах роботи платіжних систем, у тому числі міжнароднихˮ, – із заяви заступника Голови Нацбанку Роман Борисенко, підкресливши бездоганну ділову репутацію Яблунівського.

У сферу компеенції нового директора входять наступні обов’язки:
Визначення політики регулятора у сфері регулювання діяльності платіжних систем та систем розрахунків (в першу чергу безготівкових), функціонування та розвитку “Національної платіжної системи “Український платіжний простірˮ, а також здійснення нагляду за платіжними системами.

Сам Олександр Яблунівський коментує своє призначення з оптимізмом. “Мені імпонує, що Національний банк зараз активно працює над розвитком в Україні проекту Cashless economy, який безперечно принесе користь для нашої держави. Матиму за честь долучитися до високопрофесійної команди Національного банку та використаю свій досвід і набуті знання для того, щоб безготівкові способи оплати були безпечними, доступними для кожного споживача та домінували серед розрахунків в Україніˮ.

Коротка довідка про нового директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ

Олександр Яблунівський – досвідчений спеціаліст, який отримав ґрунтовну підготовку завдяки Mini MBA в Академії бізнесу компанії Ernst and Young та має більш ніж 20-річний досвід роботи на банківському та платіжному секторах.

Також має досвід роботи у міжнародній платіжній системі MasterCard, де розвивав продукти регіону з високою динамікою розвитку (Україна, Туреччина, Грузія, Молдова, Казахстан, Білорусія та ін.). Раніше Яблунівський керував напрямами розвитку карткового та платіжного бізнесу ПАТ “Ерсте Банкˮ, ПАТ “ВіЕйБі Банкˮ та ПАТ “ЛЕГБАНК”.